به گزارش مشرق؛ کیوان کاشفی در مورد وضعیت تجارت ایران با سوریه، گفت: سوریه کشوری تولید کننده است و این کشور برخلاف سایر کشورهای عربی قبل از جنگ به لحاظ توسعه در سطح بسیار عالی قرار داشت و حتی در صادرات به عراق رقیب ایران به شمار می رفت.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه افزود: سوریه قوانین سختی برای واردات کالا در جهت حمایت از کالاهای تولید داخل خودشان دارد و لذا به هر کالایی اجازه واردات نمیدهند.
وی بیان داشت: سوریه تولید کننده سیمان است، بنابراین مقررات تجاری این کشور اجازه واردات سیمان را نمیدهد، همچنین صادرکنندگان ما نمیتوانند میلگرد و یا تیرآهن به این کشور صادر کنند، اما در مقابل صادرکنندگان میتوانند بر روی صادرات کالاهایی نظیر مواد اولیه کارخانجات پتروشیمی و یا شمش و فولاد تمرکز کنند.
کاشفی با بیان اینکه بنابراین تمرکز ما برای صادرات به کشور سوریه باید بر روی کالاهای مورد نیاز این کشور، باشد، گفت: براساس مقررات تجاری ایران نیز اجازه واردات هر نوع کالایی را نمیدهد و ما نیز برای واردات مقررات خاص خود را داریم.
کالاهای صادراتی به سوریه
وی گفت: در مجموع میتوان گفت که لوازم ساختمانی، انواع شمش و فولاد، کاشی و سرامیک، شیرآلات، دارو و تجهیزات پزشکی از جمله کالاهای صادراتی ایران به سوریه است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه اظهار داشت: صادرات محصولات کشاورزی نیز در سوریه از بازار خوبی برخوردار است، اما به دلیل طولانی بودن زمان رسیدن کالا به این کشور از مرزهای زمینی و با توجه به فساد پذیری محصولات کشاورزی نتواستهایم از این فرصت صادراتی به خوبی استفاده کنیم.
وی با اشاره به راهاندازی خط لاینر کشتی بین ایران و سوریه بیان داشت: امیدواریم این مسیر دریایی موجب شود تا محصولات کشاورزی ما نیز بیشتر به سوریه صادر شود.
کاشفی در مورد کالاهای صادراتی سوریه اظهار داشت: این کشور در زمینه تولید پوشاک و منسوجات و همچنین تولید زیتون از شرایط خوبی برخوردار است و می تواند صادرکننده به ایران باشد که البته تعرفه واردات این کالاها به ایران بالا است.
تجارت ایران و سوریه در حال گسترش است
وی چشم انداز تجاری ایران و سوریه را رو به گسترش عنوان کرد و افزود: امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده، تا سال آینده حجم مبادلات تجاری دو کشور به سه برابر افزایش یابد.
عضو هیات رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: حجم مبادلات تجاری سالانه بین ایران و سوریه سالانه حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیون دلار است.
وی با بیان اینکه برای توسعه مناسبات تجاری بین دو کشور ایران و سوریه حل مسائل بانکی مهم است، گفت: مذاکراتی نیز بین دو کشور برای رفع مسائل بانکی در حال انجام است، اما در حال حاضر مسائل بانکی مشکل اصلی ما نیست و عدم وجود روابط بانکی مانع برقراری روابط تجاری بین دو کشور نشده است.
وی با تاکید بر اینکه راه های برای جایگزین مبادلات مالی به غیر از سیستم بانکی وجود دارد، گفت: اما قطعا برقراری روابط بانکی بین دو کشور و تضمین ضمانت اجرایی کار موجب اطمینان خاطر بیشتر بین طرفین میشود.